זמן קריאת שמע לנשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! רציתי לדעת: 1. האם זה משנה לאישה אם היא קוראת קריאת שמע בתוך זמן חיוב המצווה, או שהיא יכולה גם לאחר סוזק"ש?כלומר, עד חצות היום?או להפך,לפני הזריחה(לאחר עמוד השחר)?שהרי היא קוראת לא מכוח החיוב,אלא כדי לקבל עול מלכות שמים. 2. האם מותר להתפלל שחרית לפני הזריחה? תודה רבה.

תשובה

שלום 1. מעיקר הדין אינך חייבת להקפיד על הזמן. אך כהידור במצווה תחשב האמירה בזמנה. 2. לא. כיוון שאינך מחויבת בתפילה זו .