האם זה גזל? דירה שתי מטבחים

  • י' סיון התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, אנחנו מחפשים דירה להשכרה. הגענו לדירה שהיא קומה עליונה של וילה. כלומר, בדירה התחתונה נמצאים דיירים אחרים. בעל הבית אמר שהעירייה לא מאפשרת לו להקים 2 מטבחים, אבל בכל זאת בדירה יש מטבח. ואם העירייה מגיעה לביקורת צריך לפרק אותו ולהסתיר. האם מבחינתנו יש גם בעית גזל למרות שאנחנו לא בעלי הדירה?

תשובה

שלום וברכה

הלכתית אין לכם כל חשש גזל.

אציין שעל פי חוק המדינה השוכר דירה לא חוקית עובר עבירה כמי שבנה את הבניה הלא חוקית.