קשת, מה באה לעורר לנו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נאמר בתורה כי הקשת בענן, כאשר היא מופיעה, היא באה להזכיר לנו את המבול, ולהוות אות אזהרה מפני מבול נוסף. אך כיום, שכאשר קרני השמש פוגעות בטיפות המים, הצבעים שמרכיבים את הטיפה מתפזרים.(כל אור לבן מורכב ממספר צבעים)וכאשר זורחת השמש ביום בהיר נראה אורה שקוף או לבן. אך כאשר היא זורחת מבעד לטיפות הגשם מתפצל האור הלבן למספר צבעים: אדום, כתום, צהוב, ירוק, תכלת, כחול וסגול משום שקרן האור החודרת לכל טיפת מים מתכופפת או מוחזרת לפני שהיא חוצה את הטיפה ויוצאת בעברה השני. כאשר מוחזר האור הלבן מוקרן כל אחד מהצבעים המרכיבים אותו בשמים בזוית שונה במעט זו מזו, וכך קולטת העין מניפה של צבעים. איך עניין זה מסביר את האזהרה? האם זהו דבר טבעי ותו לא?

תשובה

מפרשי התורה מסבירים שהקב"ה שינה את טבעה של השמש או חיזק את האור היוצא ממנה וכתוצאה מזה מאד ואילך ישנה אפשרות טבעית להיוצרות הקשת בענן.