האיך עושים נטילות ידיים

  • י"ב סיון התשע"ז

שאלה

אשמח שתסביר לי בפירוט כיצד לעשות נטילת ידיים של : לאחר היציאה מבית הכיסא נטילת ידיים כשמתעוררים בבוקר נטילה של לפני האוכל נטילה של אחרי האוכל נטילה כשיוצאים מבית העלמין ואם יש עוד סוגי נטילות אשמח שתפרט אותם. תודה.

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

1. נטילת ידיים לאחר היציאה מבית הכיסא, וכן נטילת ידיים כשמתעוררים בבוקר, וכן נטילה כשיוצאים מבית העלמין:

שופכים מים על יד ימין אח"כ על יד שמאל; אח"כ על יד ימין  אח"כ על יד שמאל; אח"כ על יד ימין אח"כ על יד שמאל (נקרא 3 פעמים ב"סירוגין").

2. נטילת ידיים לפני אכילת סעודה של לחם: [וכן נטילת ידיים לפני אכילת מאכלים שטובלים באחד מז' המשקין: יין, דבש, שמן, חלב, טל, דם (כגון של דג), מים.]

שופכים על יד ימין (עד מרפק כף היד) פעמיים; אח"כ על יד שמאל פעמיים.

3. נטילת ידיים אחרי האוכל לפני ברכת המזון:

שופכים פעם אחת על כל יד עד פרקי האצבעות השני, המים שיורד מאספים בתוך כלי שעומד למטה, ואחר מסלקים את אותם המים שנטלו בהם "מים אחרונים", לפני ברכת המזון.

בברכה,

רב נחום