שרשרת עם שיניים של שועל

  • י"ג סיון התשע"ז

שאלה

קיבלתי שרשרת ועליו שזורות שתי שיניים של שועל האם מותר לי לענוד אותן על הצוואר מישהו אמר לי שזה סגולה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

ראה במשנה מסכת שבת (דף סז עמוד א) שדעת רבי מאיר שמותר לצאת בשבת עם שן של שועל, ודעת חכמים לאסור אף בחול משום דרכי האמורי. ולהלכה נפסק בשלחן ערוך אורח חיים (סימן שא סעיף כז) כדעת רבי מאיר להתיר לצאת עם שן שועל בין בחול בין בשבת, ואין בו משום דרכי האמורי.

הסגולה שיש בשן של שועל - ראה בגמרא מסכת שבת (שם) ששן של שועל חי מסוגל לאדם שישן יותר מדי. ושן של שועל מת מסוגל למי שלא מצליח לישון. (וע"ע שו"ת הרשב"א חלק א' סימן תיג, ד"ה ואומר אני).

בברכה,

הלל מאירס