מזוזות לבית ששוכרים גויים

  • י"ג סיון התשע"ז

שאלה

שלום לצוות הידברות, בקרוב אנחנו עוברים דירה, ורציתי לשאול מה עושים עם המזוזות שבדירה הנוכחית? אני יודעת שאסור לקחת מזוזות אך אני כמעט בטוחה שהדיירים הנכנסים גויים. וחוץ מזה כשהגענו לדירה כל מזוזה שהייתה בפתח הדלת הייתה ריקה מקלף בפנים. רק בית מזוזה. אנחנו קנינו מזוזות חדשות בתוספת 3 קלפים, וכרגע לקנות 3 קלפים חדשים זו הוצאה שאין לנו. המצב הכלכלי שלנו לא כזה מזהיר. האם אפשר לקחת את המזוזות שלנו עם הקלפים ולהחזיר את המזוזות הישנות שהיו בדירה ללא שום קלף מבפנים??

תשובה

שלום וברכה

מאחר והשוכרים החדשים הינםפ גויים יש להוציא את המזוזות. אין להחזיר בתי מזוזות ריקים ללא הקלף.