לימוד משניות לעילוי נשמת

  • י"ד סיון התשע"ז

שאלה

שלום רב, אבינו נפטר החודש ואנו הילדים לקחנו על עצמנו לקרוא משניות. האם עצם קריאה של המשניות מועילה? ישנן פעמים רבות שאינני מצליחה להבין אף לא את הפירוש של רבי עובדיה מברטנורא הצמוד למשנה. רוצה לדעת שעצם ההשתדלות או עצם הקריאה יש לה תועלת האם יש מסכת מסוימת שחשובה במיוחד לעילוי נשמה? אנא עזרתכם בכיבוד אבי

תשובה

שלום רב,

הנה עיקר התועלת בלימוד משניות לעילוי נשמת הנפטר הוא כאשר מבינים מה שלומדים, ולכן מומלץ שתקבלי על עצמך בלי נדר ללמוד מסכת אבות שהוא קל יותר להבנה, ולכל הדעות מותר לנשים ללמוד מסכת זו (יעויין שו"ת אגרות משה חלק יורה דעה חלק ג' סימן פז, ושו"ת שרגא המאיר חלק ז' סימן כו אות ג. וע"ע ארחות רבנו חלק א' עמוד קצג אות כ, ודרך שיחה חלק א' עמוד פה).

יהי רצון שלא תדעו עוד צער ובירושלים תנוחמו במהרה!

בשורות טובות,

הלל מאירס