חברה והשקפה

למה אנו מתפללים ואכפתיים ליהודים בלבד?

  • ט"ו סיון התשע"ז

שאלה

תמיד כשמתפללים או מאחלים רפואה שלמה זה תמיד בתוך שאר חולי ישראל, למה לא בתוך שאר החולים? אנו דואגים רק לעם שלנו? הרי אומרים שעם ישראל אכפתיים וגומלי חסדים

תשובה

שלום וברכה

כאשר אנו מתפללים עבור חולה אנו מוסיפים להתפלל על כל חולי ישראל מאחר וכאשר מתפללים על אדם יחיד מידת הדין יכולה לקרטג שהאדם הזה אינו ראוי כל כך אולם כאשר מתפללים על כל עם ישראל הרי שזכות הרבים מגינה על החולה ואין מדקדקים בדינו.

כמובן שאם נוסיף את הגויים לעניין הם לא ממש יועילו לקבלת התפילה ולהסר הקיטרוג.