לעילוי נשמת אדם-מי קודם

  • י"ז סיון התשע"ז

שאלה

התחלתי לתרום סכום קבוע לבניית מקווה בעקבות התרומה יש לי אופציה לתת 2 שמות של אנשים קרובים שנפטרו לעילוי נשמתם, השם שלהם יהיה חקוק בקיר כך שכל מי שמקיימת את המצווה זה יהיה לעילוי נשמתם. הדילמה שלי טיפה מרוכבת כיוון שבמשפחה שלי יש 2 נפטרים קרובים סבא שלי מצד אבא ואח של אמא שלי מצד אמא, במשפחה של בעלי יש את כל הסבאים והסבתאות, בלי קשר לדילמה הזו של את מי לשים כדי לא לפגוע באף צד (למרות שזו תרומה שלי מהמשכורת האישית שלי ואף אחד לא צריך לדעת את מי אני שמה עדין אני מרגישה מחוייבת שכן אם אקח את אחד הנפטרים אצל בעלי במי אבחר אצלי?) אז חשבתי לקחת חללים שאין מי שיעשה עליהם לעילוי נשמת, כי אצלנו במשפחה דואגים ללכת לקברם להתפלל ולעשות לעילוי נשמת ויש נפטרים שאין להם את האופציה חללי צהל בלי משפחות או נפטרים שהמשפחה לא מאמינה בזה.. אשמח לתשובה שתסדר לי טיפה את המחשבה למי קיימת עדיפות, האם למשפחה או לכאלה שאין להם את האופציה ואם למשפחה אז איך לחלק זאת והאם להתייעץ ים מישהו? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

חשוב לדעת שעיקר החשיבות היא הכוונה בשעת התרומה לעילוי נשמת מי את תורמת. כל מי שתחשבי עליו יזכה לעליית נשמה בזכות תרומתך.

השם שקובעים אין לו חשיבות כל כך. אציע לבחור סבא שלך וסבא אחד של בעלך אבי אביו.

בבכה,