מה קורה לאדם המתאבד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

השבוע דיברתי עם ידידה שסיפרה על אחד שלמד איתם בבית ספר והתאבד והיא אומרת לי שנגרם לו סבל...[הןא בא אליהם ואמר להם שהוא סובל] אנשים עומדים בחיים במצבים בהם הכל ניראה להם שחור עד כדי שהם מגיעים למצב שהם שמים יד בנפשם. מה העונש אם בכלל לאנשים שהזיקו לעצמם? וזוהתשובה שקיבלתי: תשובה שלום איננו יודע מה העונש במדויק המגיע על כך. כפי שאיננו יודעים מה העונש על אכילת חזיר או דיבור לשון הרע. אך כיוון שהתורה אסרה את זה ודאי שיש לאותו אדם עונש על כך. מעבר לעצם העונש השמימי אותו אדם נתבע על קיצור חייו שלו וההשפעה מכך על כל סביבתו. היעוד שלו נגדע ואיתו המטרות שלשמם נברא ומבלי יכולת לטעון שאין זה תלוי בו. כי הרי לקח את חייו במו ידיו. כך שהתביעה מאדם כזה היא קשה מאד ואומנם אדם יכול להגיע למצב שהכל נראה שחור , אך ממש לא ברור מדוע יחשוב שאם יקח את חייו יהיה לו יותר טוב? מסתבר שלהפך הוא רק יחמיר את מצבו ועוד לנצח ?! מהו המושג "לנצח". הרי ידוע שבבוא העת המשיח ה` מוחל לכולם. ובכלל fatso כשאדם נמצא במצוקה נוראה כמו אותו חייל. אי אםשר לומר עליו שהוא אשם הרי אנו בני האדם מוגבלים במחשבה ובאופן הפעולות שלנו. האם יש מחקרי שנעשו על מתאבדים שמראים שהם ממשיכים לסבול..?[או שזה רק המחשבה]

תשובה

שלום

הקב"ה לא מוחל בסוף לכולם זה טעות. יש דין ויש דיין עד הסוף. בעולמנו הכל זמני וחולף . אחרי העולם הזה נכנסים לעולם הנצח. על פי מעשי האדם בעולם הזמני הזה הוא קובע את מצבו לטוב או לרע בעולם הנצחי. מחקרים על מתאבדים? איני יודע בכלל כיצד ניתן לבדוק דבר כזה בכלים מדעיים.