תפילה וברכות

תפילת ערבית בזמן פלג המנחה בערב שבת

  • כ"א סיון התשע"ז

שאלה

שלום. האם מותר להתפלל ערבית בזמן פלג מנחה שהוא שעה ורבע לפני השקיעה, או שדווקא שעה ורבע לפני צאת הכוכבים? יש מניין מסוים שמתללים ערבית בערב שבת בזמן פלק המנחה שהוא שעה ורבע לפני שקיעת החמה, האם מותר לכתחילה להתפלל במניין כזה או שרק בדיעבד, או שבכלל לא? האם צריך להגיד לאותו מניין שיקפידו להתפלל דווקא בזמן פלג שהוא שעה ורבע לפני צאת הכוכבים?

תשובה

שלום וברכה

יש בזה מחלוקת הפוסקים ובוודאי היה עדיף להתפלל רק בפלג המנחה המאוחר יותר אולם אם אי אפשר בדרכי נועם לשכנע לאחר מעט את התפיהל או שהם כבר נהגו כך על פי הוראת רב גדול אין למחות בידם והנח להם לישראל.

אם יש לך כיחיד אפשרות להתפלל מאוחר יותר בוודאי עדיף.

בהצלחה,