האם זכר שנולד לאם יהודיה ולא עשה ברית מילה נחשב עדיין ליהודי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבודו שלום רב! כידוע ההלכה אומרת שכל מי שנולד לאם יהודיה הוא יהודי וכל זכר הנימול כמובן. וגוי שהתגייר גם הוא יהודי. 1)האם זכר שנולד לאם יהודיה ולא עשה ברית מלה נחשב עדין ליהודי?? 2)האם זוג הורים(יהודי) שאימץ ילד/ה מגוי הוא נחשב עדין לגוי למרות שמיום היולדו גדל וחונך על יסודות ועקרונות היהדות?? בתודה מראש שלמה.

תשובה

1.נחשב יהודי.

2.הוא יהודי לכל דבר עד יום הגיעו לבר המצווה שאז צריך להחליט בעצמו עם חפץ ביהדותו או לא. כמובן שזה אחרי שעובר הליכי גיור כבר בקטנותו.