תפילה וברכות

האם צריך להשתחוות כשאומרים אמן יהא שמיה רבה?

  • א' תמוז התשע"ז

שאלה

האם בעת אמירת קדיש בתפילה בבית הכנסת כשאומרים "יהא שמיה רבה" צריך להשתחוות? כי אצלנו בבית הכנסת חלק מהמתפללות משתחוות וחלק לא... תודה רבה

תשובה

שלום רב,

רק החזן כורע כשאומר "יתגדל", וכן ב"יהא שמה רבא", וכן ב"יתברך", וכן ב"בריך הוא", וכן ב"אמן" (שלחן ערוך אורח חיים סימן נו סעיף ד), ולפי דעת הגר"א אפילו החזן יש לו להימנע מלכרוע בקדיש (מעשה רב אות נו), ועל כל פנים הציבור אינו כורע בקדיש.

בברכה,

הלל מאירס