שבת

טעות בתפילת ראש חודש

  • א' תמוז התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב וראש חודש מבורך. א)היום התפללתי שחרית ביחידות בביתי, אך שכחתי להוריד את התפילין במוסף של ראש חודש. רק באמצע ברכת אבות נזכרתי שלא הורדתי תפילין ולא ידעתי מה לעשות אז המשכתי את התפילה כרגיל.. (אני יודע שמורידים את התפילין בגלל שבחזרה אומרים כתר ינתו לך וכו' שאי אפשר להגיד את זה וגם להיות עם תפילין באותו רגע , אז הסתמכתי על זה שאני ביחידות ואין אצלי חזרה וייתכן שביחידות זה יותר קל ולכן המשכתי..) האם עשיתי בסדר? יצאתי ידי חובת תפילת מוסף? ואם לא, האם עלי לחזור עליה? ב)שאלה על קידוש, בקידוש של שבת בבוקר אני בדרך כלל עושה את הקידוש לבד.. אז השאלה שלי האם שאני אומר "סברי מרנן" אני צריך לענות לעצמי "לחיים" ? כי הרי אין מי שיענה. ג) אוכל שהוכנס לתנור לפני-שבת אני יודע שאין בזה "מחזי כמבשל" ואם יש שעון שבת אפשר להפעיל את זה ואז להוציא את האוכל מהתנור כרגיל בשבת... אך השאלה אם לא היה שעון שבת בתנור, וישראל אחר כיבה את התנור והוציא את האוכל, האם מותר לי לאכול מהאוכל שהוצא מהתנור? (באוכל שהוכנס לתנור לפני כניסת שבת כמובן) תודה רבה וראש חודש מבורך והמשך שבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

א. עשית טוב מאוד.

ב. לא צריך.

ג.אם האוכל היה מבושל לפחות באופן שראוי לאכול על ידי הדחק,  מותר.

בברכה,

בנימין שמאולי