חברה והשקפה

יציאות בילויים וחברים

  • ג' תמוז התשע"ז

שאלה

כבוד הרב שלום. אנחנו לא דתיים אבל מנסים לשמור כמה שיותר מצוות . אנחנו שומרים זרע לבטלה. נידה . כשרות. כשרות בכלים. הנחת תפילין קידוש ואש בשבת . בעלי מאוד קיצוני ושומר בדברים אלו מאוד. אך פתאום שמתחשק לו לצאת למועדון מעורב או להיות מעורב בשיחות לא רלוונטיות ולדבר על בחורות נשמע לי לא הגיוני. ושזה נקרא צביעות . מה דעתך בנושא ?

תשובה

שלום וברכה

אשריכם שזכיתם לקיים מצוות רבות כל כך וה' יעזור שתעלו עוד מעלה מעלה.

לא ניתן לומר על כך צביעות.

זאת לא צביעות אלא קושי להתגבר על היצר בדברים מסויימים. הדרך לנסות להרחיק אותו מחטאים אלו היא באמצעות לעודדו ולומר לו שלא מתאים לאדם כמוהו לעשות את הדברים הלא ראויים וכו'. בעז"ה תזכו שניכם להתעלות מעלה מעלה ולהתרחק מכל חטא ועוון ולעשות רק את רצון ה' תמיד.

בהצלחה,