האם מותר להשבע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר לי להשבע שבועת שקר למען שלום בית עם האישה ובמי להשבע? האם זה נקרא שקר לבן ומהו שקר לבן? תודה אשמח אם תעזור לי אני צריך את זה דחוף

תשובה

חס ושלום. להשבע זה איסור חמור . אין הבדל ללבן או שחור זה הגדרה לא מהמקורות להבחין בין סוגי חומרת שקר. אם יש צורך כפי שאני מבין באיזה אימות לדבר מסוים בעיני אשתך. תנסה בדרכים אחרות . אולי שרב יאמת את דבריך. או איזה התחיבות כספית על אמיתות דבריך.

בהצלחה