תורה ומדע

האם יש יצורים דמויי אדם בים?

  • ג' תמוז התשע"ז

שאלה

שלום רב! שמעתי שכל מה שקיים על היבשה- קיים במים. לדוג': אריה ביבשה - אריה ים. האם ישנם יצורים דמויי אדם בים?

תשובה

שלום וברכה,

המאמר המדובר של חז"ל (חולין קכז, א) מתייחס, על פניו, לבעלי החיים.

אך האדם הוא נזר הבריאה, ולא אמור להיות לו מקביל.

עם זאת, ישנה התייחסות במקורותינו לבעלי חיים דמויי אדם (לא רק קופים), וגם ישנה מחלוקת בין הפרשנים לגבי קיומו של יצור דמוי אדם בים - אם מתארות דולפינים או יצורים דמויי אדם שחיים בים. כתבתי על כך בהרחבה במאמרי:

https://www.hidabroot.org/article/80388

בברכה,

דניאל בלס