מדוע מדליקים נר נשמה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה , האם כאשר אני מדליקה נר נשמה לעילוי נשמת המת האם הנפטר יודע זאת ומה זה בדיוק מועיל לו ? האם אפשר להדליק נר נשמה לאדם נפטר שאינו ממשפחתי ולא הכרתי אותו בחייו ? האם זכר יכול להדליק גם כן או רק נשים? תודה רבה על הכל .

תשובה

מסתבר שהוא מודע לכך כיון שזה פועל טובת מצבו בעולם העליון. איני יודע בדיוק את מהות הענין, אך זה תוספת של אור בעולם שמשלימה את העדרו של הנפטר, אדם צדיק שמשול לאור ונשמת האדם משולה לנר כך שכנראה זה פעולה שמרבה אור גם מעבר לאור הגשמי . אפשר להדליק לכל אדם ובין גבר בין אשה יכולים להדליק.