מהי שותפות בזוגיות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נוצר מצב שקשה לי להבין אותו. גם האשה וגם הגבר עובדים כדי להביא פרנסה הביתה. האשה שמסיימת את יום עבודתה חוזרת הביתה ליום עבודה נוסף בביתה והבעל חוזר הביתה כדי לנוח ולאכול. אני חשה שזה מאד לא הוגן כלפי האשה, לא די שהיא נושאת בעול עם הגבר (שהוא אמור לדאוג לפרנסה) הוא חש בכל פעולה קטנה שהוא עושה בבית שהוא עושה לה טובה! אז מה בעצם חלקו של הבעל בבית אם רוב העול נופל על האשה? (שהרי היא גם דואגת לפרנסה וגם לגידול הילדים ותחזוק הבית) מה בעצם השותפות כאן? הנושא הזה מאד מציק ואשמח לקבל תשובה מפורטת בנושא, תודה רבה.

תשובה

שלום

במצב כזה שהאשה עובדת במידה שווה לבעל מחוץ לבית. באמת אין מקום לכך שלא יהיה שויון בין הבעל לאשה בצרכי הבית.

אך הכיוון הרצוי מבחינת התכונות של הגבר והאשה ולמצ של שלום ואחוה. על האשה להפחית בעבודתה מחוץ לבית עד כדי יצירת איזון ואפשרות חזרתה לטיפול בבית . אפילו שזה בא על חשבון רווחה כלכלית זה עדיף. כיוון שלמה הכסף? אם החיים עצמם לא יהיו שווים אותו?