האם מותר טלויזה בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום!!! אני שומר שבת ועושה הכל ברוך ה`... יש לי חברים שהם לא שומרים שבת עכשיו נגיד חבר ביום שבת מזמין כמה חברים והוא מזמין גם אותי אז הם עושים לי כבוד הם לא פותחים טלויזיה או משהו...עכשיו תמיד הם אומרים לי מותר לך להיתסכל טלויזיה בלי שנגעתה זה נכון? הם תמיד אומרים לי סבתא שלי שומרת שבת ואנחנו פותחים לה ת`טלויזיה והיא רואה או שהם אומרים לי יש כל מיני ילדים שהם שומרים שבת והם אומרים שמותר לראות טלויזיה בלי שאתה נוגע...זה נכון? תודה...

תשובה

לא. זה אומנם אסור בחומרה פחותה מהדלקה עצמה. אך עדיין יש בכך איסור זילות השבת והנאה מחילול שבת של אחר, וביחוד אם הדליק למענך שאז ודאי שאסור מהתורה להנות מחילול זה.