שם של אדם יכול להשפיע על החיים שלו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמי הוא מיה כשנולדתי. כל השנים הוספתי את האות א` כלומר מאיה. רק לפני 6 שנים החלטתי לחזור לשמי המקורי ולהוריד את ה- א` אבל בתעודת הזהות ולא בבית הכנסת. יש לי תכונות שאני מודעת אליהם וקשה לי לשנות אותן שהן כמעט בלתי אפשריות וגורמות לחיכוכים ביני ובין בעלי והורסות לי את החיים שאלתי היא האם אני צריכה לעשות משהוא לגבי השם: הוספה, שינוי? בתודה על תשובתכם.

תשובה

שלום

איני בקיא בשמות. ולכן אני לא יודע לענות על כך בדיוק. אך בקשר לתכונות הם אינם נוגעות לשם לפי הבנתי. כדאי לא למהר להחליט שיש לך תכונות בלתי ניתנות לשינוי. לכל אחד יש תכונות ,ובטח גם לבעלך.

מוקד החיכוך בינך לבעלך זה במקומות שהם באים להתנגשות. וניתן לבודד כל מקום או תכונה ולראות מה עושים במקרה הנתון. צריך ללכת ליועץ נישואין לבד או ביחד.

חשוב שיהיה דתי ואמון על הבנת ענין תיקון המידות. ובעזרת השם כמו רוב הזוגות הנישאים שנמצאים בחיכוכים אתם תחזירו את השלווה למעונכם .