האם יש תועלת לתיקון הכללי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם באמת יש תועלת לתיקון הכללי? כי לא נראה לי הגיוני שבעשרה פסוקי תהילים אפשר לתקן עוון זה ששמעתי שיש לקרוא כל התהילים בשבת כדי לתקנו

תשובה

אנחנו לא מבינים בתיקונים ואיך פועלים .בודאי לא בחשיבות אמירת תהילים. כשאומרים תיקון אין הכוונה שהעברה נמחקת ואין עונש.

אלא זה פעולה שלפחות את התוצאה בפועל של העבירה, מתקנת במקצת. יש גם מקור לאמירת כל ספר תהילים בשבת וודאי שפועל יותר. ישנם תשובות נוספות במדור בענין זה.