בית עם טומאה ? יש כזה דבר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני ובעלי גרים בערד (בדירה שכורה) אנחנו עברנו כמה משברים בתקופה הקצרה שאנחנו בדירה זו (שנינו פוטרנו מעבודה ורבים הרבה) בעלי התייעץ עם 2 רבנים שניהם אמרו שאנחנו צריכים לעזוב את ערד והשני הוסיף גם שיש בבית טומאה שאלתי את השכנה שלי מי היה גר לפנינו היא אמרה שגויים ואנשים עם עבר מפוקפק שאלתי היא האם יש מצב לעשות תיקון או בכלל מה כדאי לעשות

תשובה

לא ממהרים להטיל טומאה על בתים וכדומה. אך אחרי ששאלתם וזה מה שענו לכם , כדאי באמת לעבור אפשר לנסות בתוך ערד ואם לא ישביע רצונכם השינוי לטובה תעברו לעיר אחרת. על כך נאמר משנה מקום משנה מזל.

המריבות פחות מדאיגות כיוון שמקורם מחוסר נחת של שניכם ממצבכם, רק אל תסיקו מכך שום מסקנה אחד על השני אלא תפעלו לכיוון שיפור המצב הכלכלי של הבית וחייכם האישים. בהצלחה.