שבת

האם מותר להסיר שעון קיר בשבת?

  • י' תמוז התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, שעון קיר מתקתק שמפריע לשינה, האם מותר להסיר אותו מהקיר בשבת ולהעבירו לחדר אחר? ואם כן, האם צריך להסירו בשינוי? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש פוסקים שסוברים ששעון קיר הוא מוקצה מחמת חסרון כיס בשבת (משנה ברורה סימן שח ס"ק קסח. וכן פסק בספר שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק כ' סעיף כב).

אולם לפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל מותר לטלטל שעון קיר כרגיל בשבת (ראה שו"ת יביע אומר חלק ז' חלק אורח חיים סימן לט אות ג שהעלה, שמוקצה מחמת חסרון כיס שייך דווקא בכלי שמלאכתו לאיסור, שמקפיד עליו שלא לטלטלו, ומכח זה התיר שם להסיר תמונה התלויה על כותל הבית. ע"ש. וכן הוא בספרו חזון עובדיה שבת חלק א' עמוד רסא, וחלק ג' עמוד צב, לגבי שעון קיר, שאין לו דין מוקצה, ולכן מותר להזיזו בשבת).

בברכה,

הלל מאירס