עניית אמן באמצע תפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב! 1.אם בן אדם מתפלל והחזן אומר קדיש והוא עדיין לא סיים לקרוא את הקטע האם הוא צריך לעצור באמצע ולענות לקדיש ואחר כך להמשיך? 2.מה הדין אם הוא באמצע קריאת שמע שאסור לעצור אותה?האם לא יענה קדיש? 3.האם אדם מחוייב בתפילת שחרית לקרוא את כל התפילה כולל את הקורבנות? 4.האם כשאומרים "אלוהינו ואלוהי אבותינו"שלאחר תפילת העמידה אז זה באמת מוחק לנו את העוונות?וה` סולח לכל? תודה מראש!!!

תשובה

שלום

בקשר ל 1,2 כיון שהשאלה מורכבת , תעיין בסידור "תפילת כל פה" שמצוי כמעט בכל בית כנסת ,בסופו על עמוד הכריכה מבפנים יש טבלה של כל המקומות שצריך להפסיק ומתי ובשביל מה.

3. אדם שלא לומד קבוע במשך היום רצוי שיאמר גם את הקורבנות .

4. זה מעורר רחמים כפי שהבטיח הקב"ה , אך כמובן שנשאר לאדם עדיין עבודה לשוב על חטאיו . ולא כדאי שיסתמך רק על זה.