מדוע צריך גאולה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אנחנו צריכים גאולה אם אנחנו יכולים לעבוד אותו יתברך כאן בעולם הזה בכול יום ובכול רגע. בתודה לכבודו (ואשריכם ואשרי חלקכם על עבודת הקודש שאתם עושים) שלומי.

תשובה

אוי לבנים שגלו משולחן אביהם ואינם חשים כלל בחסרונו. אנחנו נמצאים בכזאת רמה פחותה שאיננו חשים כלל מה חסר לנו ועל זה אנו בוכים ומתאבלים.

תעיין בספרי המדרש איך היתה ההנהגה בימי בית המקדש ,איזה גילוי שכינה איזה רווחה לעסק התורה, רוח טהרה שנישבה בחלל אויר ארץ ישראל ועוד ועוד ואולי נבין אפס קצהו לחסרון כל זה.

אפילו בשטח הגשמי אין יום שאין צרתו מרובה מחברו מחלות, פרנסה, טרור, מריבות, נסיונות קשים של יצר הרע. באמת שאיני מבין איזה מקום יש להסתפק בזה ולחשוב שכך היא צורתו הטבעית של האדם ורצון הבורא שכך יהיו חיינו לעד.