האם אפשר לקשור גניזה בשקית ולהניח בפח?

  • י"ב תמוז התשע"ז

שאלה

שמעתי פעם שאם שמים את הגניזה בשתי שקיות, מותר להניחם באשפה. האם נכון? ואם לא, מה עושים עם כמויות של ניירות, שהמעבר על דף דף יכול לקחת שעות ארוכות (אם לא ימים) - כי יתכן שיש שם דף לגניזה, וזה כמעט לא אפשרי? תודות

תשובה

שלום רב,

כשיש לך דפים שאתה יודע בוודאות שיש בהם דברי תורה - אתה חייב להניחם בגניזה, אולם אם לא ודאי לך שיש בהם דברי תורה - אפשר לקשור אותם בשקית היטב ולהניח בפח (ראה בספר גנזי הקודש פרק יד סעיפים ג-ד).

בברכה,

הלל מאירס