עזרת הנשים לשימוש גברים

  • ט"ו תמוז התשע"ז

שאלה

שלום רב, אני נוהגת להתפלל כל יום בבוקר בבית הכנסת, ולפני זמן קצר עברתי לירושלים. כאשר הלכתי לבית הכנסת בליל שבת ראיתי כי עזרת הנשים ריקה לחלוטין, ואף מתפללין עוברים שם מידי פעם לקחת ספרים. כאשר חזרתי בבוקר למחרת, עזרת הנשים הייתה בשימוש גברים להנחת תפילין, לכן לא יכלתי להיכנס ונאלצתי להתפלל בביתי. האם שימוש עזרת הנשים ע"י גברים הוא דבר מותר? מה עלי לעשות? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

בהרבה מקומות בימות החול העזרת נשים מיועדת לגברים. יש לברר באיזורך באיזה בית כנסת ההעזרת נשים לא משמש לנגברים בימות החול.