תפילה וברכות

האם אפשר לקנח את האף באמצע תפילת שמונה עשרה?

  • ט"ו תמוז התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום וברכה, אם באמצע שמונה עשרה עלי לקנח את האף בדחיפות האם הדבר מותר? תודה רבה וברכה רבה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה נכון לדקדק לקנח את האף קודם התפילה. ואם בכל זאת הוצרכת לקנח את האף באמצע שמונה עשרה - מותר לעשות כן.

מקורות: קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף (סימן צז סעיף ד). וכן השיב הגר"ח קניבסקי שליט"א שמותר לקנח האף בשמונה עשרה - והובא בספר דעת נוטה חלק א' (עמוד רצט תשובה קמז). וע"ע בספר גם אני אודך - בתשובות הרב יקותיאל ליברמן שליט"א חלק א' (סימן לד) שדעתו שאם אפשר עדיף להמתין ולקנח את האף רק בסוף הברכה שאוחז בה בתפילת שמונה עשרה.

בברכה,

הלל מאירס