חלוקת עיסה לפחות משיעור חיוב חלה

  • ט"ו תמוז התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום וברכה, אנו עורכות ערב הפרשת חלה למשפחה. נשתמש בערך בכמות של 2-3 ק"ג קמח. האם מותר לחלק את הבצק (לא אפוי) בסיום השיעור למשתתפות? האם יש בזה חשש ברכה לבטלה? ואם נאפה את הבצק, יהיה מותר לחלק לנשים? (אנו ספרדים, ההולכים לפי פסקי רבינו עובדיה יוסף זצ"ל). תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם אתן מחלקות את הבצק בעודו עיסה באופן שאין בכל אחד מהחלקים שיעור המחייב בחלה - אין חיוב הפרשת חלה. וכמובן שאסור לברך על זה משום ברכה לבטלה.

אולם אם אתן מחלקות את הבצק רק לאחר האפייה - ניתן להפריש חלה עם ברכה (שלחן ערוך יורה דעה סימן שכו סעיף ב, וט"ז סק"ב וש"ך סק"ד).

בברכה,

הלל מאירס