שבת

תפילת נדבה סעודה שלישית לפני/אחרי מנחה ועוד

  • כ"ב תמוז התשע"ז

שאלה

(א) מה זו תפילת "נדבה"? (ב) אם אישה מתפללת בד"כ תפילה אחת ביום – נגיד מנחה, לצורך העניין, האם כשיש לה זמן ו/או מקום קדוש שהיא רוצה להתפלל שוב, האם זה אפשרי שתתפלל שוב מנחה? האם זו תפילת נדבה בעצם? (ג) בשבת הבנתי שנכון להתפלל מנחה ואז לאכול סעודה שלישית, אלא אם יפסיד בעקבות כך שיעור תורה – כעת קראתי שיש מקום להחמיר שכן "ירא השם ישביע נפשו קודם" – כעת לשאלתי הספציפית. עד כה נהגתי לאכול סעודה שלישית ואז ללכת לבית הכנסת להתפלל מנחה, ואז קוראת תהלים, ולאחר כחצי שעה לערך מתקיים שיעור תורה >>ערבית >> הבדלה ובא לציון גואל. כעת כשאני מבינה שנכון להחמיר ואני עדיין מבקשת להישאר בבית הכנסת, כדי ליהנות מהשיעור, ערבית וההבדלה בציבור – האם אפשרי שאתפלל בבית לפני הארוחה, אוכל סעודה שלישית ואז בבית הכנסת אתפלל שוב מנחה? אודה לתגובת הרב כתמיד

תשובה

שלום וברכה

א. תפילת נדבה היא תפילת עמידה נוספת מעבר למה שהאדם מחוייב.

מבואר בפוסקים שיאן להתפלל נדבה אלא אם האדם בטוח שיכוון ממש את כל התפילה וכן שיוסיף בקשה אישית נוספת בתפילה.

ב. ראוי לא לעשות זאת כי קשה לעמוד בתנאים המבוארים בסעיף הקודם.

ג. עדיף שתמשיכי במנהגך.