תפילה וברכות

ברכה המוציא ונטילה

  • כ"ג תמוז התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב למדנו בשבת שאסור לומר אמן אחרי שאנחנו מברכים ועדיין לא אכלנו.. אם עושים נטילת ידיים ומחכים לכולם בשולחן וכל אחד מברך "על נטילת ידיים" בקול אסור לנו לענות אמן כי עדיין לא אכלנו את המאכל? ומה לגבי הברכה של "המוציא" הרי אחד מברך ומוציא את כולם וחייב לומר אמן, כדי לצאת לא? העניין קצת מבלבל, אשמח אם כבוד הרב יסביר לי את זה תודה

תשובה

שלום וברכה

בנטילת ידיים מותר ובברכת המוצאי אסור.

ההסבר הוא כי את מצוות הנטילה כבר סיימנו ועל כן אין הפסק בין הברכה למצווה אולם בברכת המוציא לאחר שבירכנו ולא אכלנו עדיין אסור לנו לדבר ואף לא לענות אמן.