זיו השכינה, מה פרוש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. למה מיתכוונים שאומרים זיו השכינה מה בגן עדן ניראה את ה` ? אשמח שתענו לי

תשובה

זיו השכינה זה ההגדרה הכי קרובה שאנחנו יכולים לבטא בה את התחושה שחשים כאשר מרגישים את מציאות השם בגלוי וחשים את קיומו .

בגן עדן הצדיקים זוכים להכרה והרגשה של מציאות השם, וכיוון שהקב"ה הוא טוב ההרגשה של מציאותו היא הרגשה של טוב ונעימות.

יש בכך אין סוף של דרגות וכל אחד זוכה לחוש לפי מעלתו. שכינה זה הנהגה של נוכחות האלוקות בצורה מורגשת וגלויה- זיו זה הטוב שמופק כתוצאה מנוכחות זו. בעולם הגשמי יש לנו דוגמא קטנה לזה- נוכחות אדם צדיק או גדול, כל מי שחווה פעם להיות יחד עם אדם מרומם יודע שההרגשה שונה, הכל יותר גבוה ונראה טוב, מרגישים טוב ובטוחים וכו וכו כל אחד לפי איך שחווה את זה, אז ודאי שההרגשה בנוכחות השם היא מופלאה ונשגבה מאד, חלק מאותה השפעה כמובן זה תורה ושפע של חוכמה אין סופית שעוסקים בה בגן עדן.