תפילה וברכות

הפסיק באמצע אכילתו כדי להתפלל, האם יחזור ויברך?

  • כ"ד תמוז התשע"ז

שאלה

שלום, האם תפילה היא הפסק בברכות? זאת אומרת אם בירכתי מזונות נניח ואכלתי ולאחר מכן התפללתי תפילת מנחה או ערבית ולאחר מכן אני אוכל באותו מקום שאכלתי ובאותו מקום שהתפללתי. האם אני צריך לחזור ולברך או לא? תודה לכם

תשובה

שלום רב,

באופו כזה שהפסקת את האכילה כדי להתפלל, ולא שינית את מקומך, לכל הדעות כשאתה חוזר לאכול אחרי התפילה אין לברך בשנית.

מקורות: שלחן ערוך אורח חיים (סימן קעח סעיף ו) ומשנה ברורה (שם). ואמנם בספר ברכת הבית (שער כ' סק"כ) כתב, שאם לא אכל פת רק שאר דברים, אפשר דאף המתפלל הוי הפסק, דלא גרע מיצא לחוץ, והניח בצריך עיון. וע"ע בערוך השלחן (סימן קעח סעיף טו). מכל מקום בכף החיים (שם אות לח) כתב במפורש, שגם אם אכל פירות שברכתם בורא נפשות רבות, והתפלל במקום האכילה, שאין לחזור ולברך. וע"ע פסקי תשובות חלק ב' (שם הערה 109) שכתב, שכן נראה מסתימת שאר כל הפוסקים שלא חילקו בין מאכלי פת לשאר מאכלים. וכן כתב בפשיטות בספר הלכה ברורה חלק ט' (עמוד רלח).

בברכה,

הלל מאירס