שאל את הרב - כללי

האם לכל יהודי יש חלק בגן עדן?

  • כ"ה תמוז התשע"ז

שאלה

שלום האם בסופו של דבר, (אפילו אחרי גיהנום) ,הנשמות של כל היהודים זוכות להגיע לגן עדן לנצח? או יש כאלה שלא? אם לא במה זה תלוי? תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

יש מקורות שיש כאלו שלא מגיעים לחלק בעולם הבא (סנהדרין תחילת פרק חלק). אמנם יש גם עוד מקורות, אבל דברים אלו תלויים בחלק התורה של הקבלה. ואפילו מי שלומד באותו חלק, אינו יכול להבין את הדברים לאישורן האיך יהיו בפועל (ק"ו מדברי הרמב"ם בהלכות מלכים פרק יב-ד).

כדי לראות איזה עבירות גורמים לאיבוד חלק עולם הבא, יש לעיין במשנה סנהדרין תחילת פרק י'.

ועל כל פנים, אין לחשוב שלילי, יש רק להתרכז על העובדה שכל זמן שאנחנו בחיים אפשר לתקן - ואז אין צורך לעבור את אותם עונשים או זיכוכים קשים של הנשמה כלל.

בברכה,

רב נחום