מה מקומה של הנומרולוגיה בדת היהודית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הייתי רוצה לדעת מה הקשר בין הקבל ליהדות ומהו מקום הנומרולוגיה בקבלה. מדוע גורלו של האדם יכול להיקבע ע"פ שמו, והרי ה` הוא זה שחורץ את גורלו של האדם מדי שנה ביום הכיפורים. אודה לכם אם תשיבו על שאלותיי. תודה רבה.

תשובה

לכל אדם יש תכונות אופי שטבועות בו. משיכות לדברים מסוימים. מידות שונות . רמת חשיבה שכלית וכו. את כל זה ניתן לזהות לפי השם. שם ביהדות זה גילוי של המהות. כתוב על אדם הראשון שהוא קרא בשמות לכל החיות.

פירוש הדבר שהוא השכיל להבין כל חיה מה תפקידה ולפי זה בחר את השם שלה. אותו דבר לאדם כל אדם יש לו תפקיד בבריאה שמותאם לכוחות ולתכונות שנולד איתם. והשם שלו תואם את המהות שלו.

למעשה אם ימלא את יעדו , יצליח, יהיה מאושר וכו. זה כבר תלוי בבחירה שלו האישית. הקב"ה נותן את הכלים והיכולת להגיע למטרה והאדם הוא זה שצריך להוציא לפועל.