חברה והשקפה

זקוקה לעזרה להתחזק

  • כ"ט תמוז התשע"ז

שאלה

שלום לרב, אני בת 34 נשואה +4 אנחנו בתשובה כבר שנתיים וחצי , אני שולחת את הילדים לתלמוד תורה הבת הגדולה בבית ספר תורני , הבן בן 6 גם כן, ויש לי בן 3 ובת 1 שנמצאים איתי בבית, אני עקרת בית ובין לבין מקבלת לקוחות כבונת ציפורניים , את הטלווזיה אני לא מצליחה להפסיק לראות ממש כחילונית גמורה אני מבלה שעות בערב אחריי השילדים ישנים בצפייה מולה , תפילות רק ברכות השחר מתלבשת מאוד בצניעות כולל כיסוי ראש מלא , וזהו פה זה נגמר ...אני מרגישה שאני עומדת ממש במקום ומאכזבת בגדול את השם יתברך , אני גם מרגישה צבועה שאני כול כך צנועה כלפיי חוץ אבל בתוך הבית הכל כמו שהיה מקודם יש טלווזיה עם תכנים לא הולמים ואני צופה ואומרת סדום ואמורה אבל ממשיכה לצפות , אני שמעתי רב שאמר שחוזזרים בתשובה כמוני הם צבועים ואינם ראויים בעיני השם בכלל כי הם עושים את מפחד, אז מה לעשות? אין לי עדיין משיכה לחיות בקדושה גמורה כמו אנשי תשובה אמתיים שיש להם בלב אש בוערת לרצות את השם , כמו אחי לדוגמה הוא גם חזר בתשובה וכעת הןא בן 33 נכנס לישיבה וכל כולו בתורה , אני לפחות אם היה לי איזה סמינר של נשים אולי זה היה עוזר לי כל יום ללכת ללמוד תורה , אני כזאת בורה בתורה שלנו גדלתי בבית חילוני לגמריי בקושי כשרות שמרו שם , והילדים שלי חוזריים מבית הספר ומספרים מה למדו ואין לי מושג על מה הם מדברים ...אז אני מרגישה ממש רע רע עם עצמי אני אבודה אני מאכזבת את השם אני יודעת לא לזה הוא מצפה ממני ואני לא יודעת איך להתקרב כי אין לי כוח כזה לעשות את זה והכל עומד כבר שנתיים אותו דבר מבחנתי , לא לוקחת על עצמי עוד דברים כי אני חוששת שלא אעמוד בזה ויהיה לי משעמם בלי טלווזיה ולא כיף ...אני לא מצליחה לעשות את התשובה עד הסוף באמת ובתמים מה הרב מייעץ לי?

תשובה

שלום וברכה

לא יודע ממי שמעת שאת צבועה ולא ראויה בעיני ה'. אלו דברי הבל ורעות רוח!!!!

עלייך לדעת להבין ולהפנים שאת אהובה מאוד בעיני ה' שזכית לגדל את ילדייך לתורה ולשמור את המצוות כראוי, אף שלא זכית כרגע להתנתק מהטלוויזיה עקב ההרגל של העבר,  למרות שאכן זה לא ראוי אין זה מבטל את שאר המצוות שאת עושה כעת וזכותך גדולה מאוד שזכית לשמור על הצניעות על השבת על הכשרות ועל הטהרה ועוד עוד כידוע לך על מצבך.

אציע שתשלחי לנו מס' טלפון ונשתדל למצוא את הדרך לכוון אותך בעז"ה להתחזק עוד ועוד מתוך שמחה ונחת.

בהערכה רבה,