שאלה דחופה על הוצאת שם רע

  • כ"ט תמוז התשע"ז

שאלה

שלום , אני גרה ביישוב מסוים ( לא אגיד שמות.. למקרה שתכיר ) .. כבר המון זמן ששכן שלי מטריד אותי ואת חלק מחברותי בנות היישוב ואף חלק מהבנים בקבוצה.. הוא איש בעל חזות חרדית עם חליפה כובע וכו' וכולם קוראים לו רב ואומרים שהוא צדיק.. אנחנו חלק מהמשפחות לא דתיים כמוהו והוא מוצא מקום לצעוק להעיר לקלל לדבר מלוכלך ממש ואםילו היה אלימות פעם אחת.. מותר לי לפנות למשטרה למרות שיש מצב שזה יעשה בלאגן וכולם ישמעו וזה יהיה לא נעים למשפחה ?? חשוב לי לאמר שהמשפחה שלו נחמדים , מחייכים לכולם ולא מתערבים לכלום.. אז כאילו מרגישה רע מהם.. ( אני לא יודעת אם לפי התורה יש הסבר של מה לעשות במצב הזה. מקווה שהגעתי למקום הנכון

תשובה

שלום וברכה

יש לשוחח עם הרב של האדם הזה ולומר לו שאם הוא לא יפסיק להטריד לא תהיה ברירה ונפנה למשטרה.

בברכה שלא נזדקק,