שבת

מדרגות נעות בשבת

  • כ"ט תמוז התשע"ז

שאלה

שלום רב, האם מותר להשתמש במדרגות נעות בשבת? בברכה ובתודה, הדס

תשובה

שלום רב,

מדרגות נעות הפועלות מיד עם התקרב האדם אל המשטח שלידם, אסור לעלות בהן בשבת, שהרי מפעיל את החשמל עם התקרבותו למשטח. אולם מדרגות נעות הפועלות באופן אוטומטי דינן כדין מעלית אוטומטית, ומעיקר הדין מותר לעלות ולרדת בהן בשבת (שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק כג סעיף סא, וקצור שלחן ערוך ילקוט יוסף עניני חשמל בשבת בקצרה סעיף י, נדפס אחרי סימן שמה). ואם אפשר נכון להחמיר שלא להשתמש בהן (קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף שם).

בברכה,

הלל מאירס