שבת

שעון שבת לפלטה חשמלית

  • כ"ט תמוז התשע"ז

שאלה

שלום רב , לדעת בני אשכנז בלבד, האם ניתן לחבר שעון שבת לפלטה חשמלית, כאשר בשבת בערב הפלטה תכבה ולמחרת בבוקר היא תידלק, כאשר בוקר היא עדין כבויה ,האם ניתן להעמיד על הפלטה עוף או מרק או דבר אחר אשר מבושל כל צורכו? אשמח לקבל את מקור הפסיקה . בברכה, מוטי

תשובה

שלום וברכה

מרן התיר בזה  מאחר ולשיטתו אין כל איסור להניח דבר מבושל כל צרכו על גבי פלטה ואין בזה איסור חזרה כלל ולכן התיר אף דבר לח שמאחר ויש בזה מחלוקת האם יש בו איסור בישול הרי בצירוף עוד היתרים התיר להניח על הפלטה דבר לח שמבושל כל צרכו.

הגרש"ז אוירבך גם כן התיר בזה ובציץ אליעזר התיר רק מים ולא תבשיל ויש עוד פוסקי זמנינו שאסרו זאת.