האם מותר להשאיר דירה שכורה ללא מזוזות?

  • כ"ט תמוז התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, אנחנו שוכרים דירה ובקרוב עוזבים ועוברים לדירה שכורה אחרת. כשעברנו לדירה הנוכחית לא היו בדירה מזוזות בכלל, אפילו לא בכניסה, ואנחנו רכשנו מכספנו מזוזות מהודרות לכל הדירה. השאלה שלי האם אני יכולה לקחת את כל המזוזות שלנו איתנו ולהשאיר בית בלי מזוזה? בהתחשב בעובדה שלבעל הדירה לא אכפת מהעניין. ועוד שאלה בבקשה, אנשים באים לראות את הדירה הנוכחית כדי להשכיר ויש הרבה בעיות בדירה שבעל הבית לא תיקן לנו והצטערנו מזה הרבה, השאלה עם אני יכולה לומר לאנשים מה הבעיות כדי שלא יהיה מקח טעות או לא? כי בעל הבית לא אומר להם. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם בעל הבית מסרב לשלם על המזוזות מותר להורידם.

מותר לומר את הבעיות שיש בדירה אבל אסור להגזים ואסור לומר דברים שאנשים לא מקפדים כל כך.