שאל את הרב - כללי

דורות

  • א' אב התשע"ז

שאלה

כמה שנים נקרה דור , למשל מאדם וחווה עד נוח זה 10 דורות , מנח עד אברהם אבינו 10דורות , ועד משה עוד 6 דורות שהכל ביחד 2600 שנה , והיום אני מעריך 5777 שנה לבריאה , שלפי החישובים שלי יוצה שדור זה 100 שנה ????????????

תשובה

שלום וברכה

מחשבים דור כ20 שנה.

כאן מאברהם עד נוח עשרה דורות הכוונה היא שאברהם הוא הדור העשירי של נוח דהיינו שאב אביו של אברהם העשירי היה נוח וכך גם אדם הראשון ואין זה לפי השנים כלל אלא בפועל בן אחר בן עשר פעמים.