תפילה וברכות

ברכה אחרונה על שניצל.

  • א' אב התשע"ז

שאלה

לדעת הרה"ג יצחק יוסף באופן שפירורי הלחם בשניצל באו להטעים, מה ברכה אחרונה?

תשובה

שלום וברכה

דעת מרן הראש"ל שברכת השניצל היא שהכל ובורא נפשות וכמבואר בילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן רד - דיני הברכות על יתר המאכלים

ב. על קציצות בשר, אף שיש בתוכו תערובת של תפוח אדמה, וכדומה, מברכים שהכל. וכן על "שניצל" מברכים שהכל. [אף שנתנו עליו מעט קמח עם ביצה קודם הטיגון, למראה]. ואין חילוק בזה בין שניצל הנעשה בבית, לבין שניצל הנעשה באולמות ובתי מלון, כיון שעיקר כוונת האוכל עבור העוף, והטיגון בקמח נועד בעיקר לדבק ולמראה

בהצלחה,