שאל את הרב - כללי

האם משיח בן דוד ייוולד בתשעה באב?

  • ב' אב התשע"ז

שאלה

שמעתי שמשיח בן דוד צריך להיוולד בתשעה באב, האם נכון הדבר? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן כך מובא בחז"ל בתלמוד ירושלמי מסכת ברכות (פרק ב הלכה ד, דף יז עמוד ב) וכן במדרש איכה רבה (פרשה א רמז נא) שמשיח בן דוד ייוולד ביום תשעה באב, ולמדו כן ממה שכתוב (ישעיה י לד) "והלבנון באדיר יפול" - דהיינו בית המקדש, ואחר כך כתוב (שם יא א) "ויצא חוטר מגזע ישי" - דהיינו לידת מלך המשיח (ראה בפירוש פני משה בירושלמי שם).

בברכה,

הלל מאירס