נרות ריחניים באמבטיה ובשירותים

  • ו' אב התשע"ז

שאלה

האם מותר להדליק נרות נוי ריחניים בחדר האמבטיה ובשירותים? תודה

תשובה

שלום רב,

אפשר להדליק נרות ריחניים באמבטיה ובשירותים, אולם כדאי להימנע מכך בזמן שהאדם ערום לגמרי.

מקורות: יעויין מסכת פסחים (דף קיב עמוד ב) שהעומד בפני הנר ערום הוי נכפה. והובא להלכה בשלחן ערוך הרב (הלכות שמירת גוף ונפש סעיף ט) ובמשנה ברורה (סימן ערה ס"ק כז).

אך סכנה זו היא דווקא כשכל גופו ערום, אולם אם אין כל גופו ערום אין לחוש לסכנה, וכמו שכתבו הדרכי תשובה (סימן קטז ס"ק עז) בשם המילי דחסידותא. וכן מבואר בכף החיים (סימן ערה אות מא). וכ"כ בשו"ת יביע אומר חלק ג' (חלק יורה דעה סימן ז אות ד) בשם ספר זכרונות אליהו, ושו"ת זכר יהוסף בשם התורת שבת.

וע"ע בשו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק אורח חיים סימן צה אות טו) ובספר מאור ישראל חלק ב' (פסחים שם) ובספר חזון עובדיה שבת חלק א' (עמוד רנא) ובספר אור לציון חלק ב' (פרק מה תשובה סג) ובמה שהביא בזה בספר שמירת הגוף והנפש חלק ב' (סימן רסז סעיפים א-ה).

בברכה,

הלל מאירס