שאל את הרב - כללי

איך יתכן שהכהנים קפצו מהגג בזמן שריפת הבית?

  • ט' אב התשע"ז

שאלה

קראתי בגמרא בתענית (דף כט עמוד א) שהכהנים עלו לגג וזרקו את המפתחות לשמים ולאחר מכן קפצו אל תוך האש. איך מותר להם? הרי לפי התורה אסור לאדם להתאבד. אודה מאוד לתשובתכם

תשובה

אכן לכאורה תמוה מאוד איך היה מותר לכהנים לקפוץ לתוך האש, ובספר לקט פרושי אגדה (להרב משה צוריאל שליט"א) חלק ב' במסכת תענית שם עמד בשאלה זו, והניח בצריך עיון. וע"ע בספר תהלה ליונה על מסכת תענית שם מה שרצו לומר בזה. ועדיין צ"ע.

בברכה,

הלל מאירס