חגים ומועדי השנה

האם מותר לברך שהחיינו ביום עשירי באב?

  • ט' אב התשע"ז

שאלה

האם מותר לברך שהחיינו ולהתגלח ביום עשירי באב? תודה

תשובה

1. נכון להחמיר שלא לברך שהחיינו עד מוצאי יום עשירי באב (כ"כ החיד"א בספר מחזיק ברכה סימן תקנח סק"ג, ובשו"ת יוסף אומץ סימן נו. וכן פסק בספר חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד קכט).

2. לפי מנהג הספרדים מותר להתגלח במוצאי תשעה באב מיד (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנא סעיף ד), ולפי מנהג האשכנזים יש להימנע מלהתגלח עד חצות יום עשירי באב (משנה ברורה סימן תקנח סק"ג).

בברכה,

הלל מאירס