אשת חיל, מתי אומרים? ומי אומר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום האם חייבים להגיד אשת חיל ביום שבת ?? מתי בדיוק אומרים? ומי אומר (זה תלוי בגיל \נשוי או וכו`)

תשובה

אשת חיל זה פרק מספר משלי, אמירתו בסעודת שבת בלילה, פועלת ומשפיעה על אכילת השבת ומרוממת אותה.

כל אדם בין רווק בין נשוי אומרה, המשל מתייחס לאשה והנמשל לתורה, ובליל שבת אנו מעלים על נס את מעלת האשה יחד עם מעלת התורה.