שאל את הרב - כללי

חזקיהו המלך כמשיח

  • כ' אב התשע"ז

שאלה

הגמרא בפרק חלק בסנהדרין אומרת שרצה הקב"ה לעשות את חזקיהו המלך למשיח ואת סנחריב לגוג ומגוג, אך חזקיהו לא אמר שירה כשנושע ולכן מידת הדין קיטרגה, וההזדמנות חלפה. רציתי לשאול איך זה מסתדר עם הגמרא שאומרת שיש 2000 שנות תוהו, 2000 תורה ואלפיים ימות משיח ורש"י מחשב שרק מ172 שנה אחרי החורבן הן מתחילות, ונמצא שבתקופת חזקיהו לא יכל לבוא משיח עדיין? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

כמבואר בדברי חז"ל יש שני זמני גאולה יש זמן של אחישנה ויש זמן של בעיתה זאת אומרת יש את הקץ הסופי שלא תלוי במעשינו איך שלא נהיה משיח יגיע ויש אפשרות להביא את משיח לפני הזמן - אחישנה להחיש את ביאתו לפני המעוד האחרון.

הקב"ה רצה להפוך את חזקיה למשיח לפני הזמן ולהקדים את הגאולה והדבר לא צלח. הזמנים שמבוארים אלפיים תוהו ואלפיים ימות המשיח הם לפי המצב של בעיתה.