מה משמעות מצוות הנחת תפילין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בן 15 ואני מניח תפילין עכשיו מה המצווה שעשיתי פה?

תשובה

שלום

אחת ממצוות התורה זה הנחת תפילין, בתפילין יש פרשיות שנכתבו על קלף ומונחים בתוך הקופסאות . זה עיקר התפילין. אותם פרשיות מכילות בתוכם את פרשת שמע וקבלת עול מלכות שמים והמצוות. כאשר אתה מניח על הזרוע ( כנגד הלב) על הראש(כנגד המוח) אתה מחבר את הלב והמוח לאותם הפרשיות ומקבל כוח שמרוממם אותך רוחנית ומקרב אותך להשם.

מעבר לזה המצוות שאנו עושים פה בעולם הם הקצה של מציאות רוחנית גבוהה שקיימת בעולם למעלה , זאת אומרת אחרי שאדם נפטר מהעולם השכר שהוא מקבל בשמים זה בדיוק כפי המצוות שקיים פה, הנחת תפילין כאילו הפעלת כפתור של רמת שכר מסוימת שיוצאת התפילין האלו, וזה שמור לך לעולם הבא, בירכת הפעלת את השכר של ברכה, שמרת שבת, התחברת לשכר השבת.

ורק דרך המצוות שמקיימים פה ניתן להגיע לשכר ההוא,שהוא תוצאה של המעשים כאן. בדרגה שלנו לא ניתן להרגיש את ההשפעה בפועל, אך היו אנשים גדולים שידעו להתבונן באדם וממש לראות עליו האם הניח תפילין באותו היום או לא.